De kracht van kleur bekennen met DISC

" met DISC naar een betere teamprestatie"

 

DISC beschrijft vier fundamentele temperamenten die ieder mens in meer of mindere mate in zich heeft.
DISC helpt je om je jezelf beter te leren kennen en geeft inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen mensen.
DISC is daarom uitermate geschikt om in te zetten bij het coachen van teams.
Het resultaat? Teams die beter communiceren en beter samenwerken!

Workshop "De kracht van Kleur bekennen met DISC"

In deze workshop krijgen medewerkers inzicht in het eigen gedragsprofiel en dat van collega’s. Ook de kwaliteiten en de ontwikkelpunten van het team als geheel worden tijdens deze workshop inzichtelijk gemaakt. Vervolgens zetten we concrete stappen naar effectievere communicatie en betere samenwerking. De in houd van de workshop is als volgt:

  • Uitleg over het DISC model

  • Bespreken van de Persoonlijke Stijl profielen

  • In kaart brengen van kwaliteiten, talenten en valkuilen van het team

  • Inventariseren van de ontwikkelpunten in communicatie en samenwerking

  • Afspraken maken over hoe het team met het geleerde aan de slag gaat

Praktische informatie: De workshop  staat onder leiding van twee gecertificeerd coaches en duurt twee dagdelen. De kosten voor de workshop bedragen  € 1.950,--per team (excl. 21% BTW en exclusief kosten voorde locatie en een lunch).  Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 16 personen. Datum, tijd en locatie worden in overleg bepaald. De kosten voor het gevalideerde Q4 DISC Basisprofiel  het bespreken van het profiel en het lesmateriaal bedragen aanvullend € 330,- per deelnemer.  

Aanmelden of meer weten? Neem vrijblijvend contact op via de contactpagina op deze website. 

Communicatie Grid NL.jpg
DISCoveryMAP.JPG

DISCoveryMAP

DISC is goed uit te leggen aan de hand van een kleurenschema maar het kan véél leuker! Namelijk aan de hand van de DISCoveryMAP die wij gebruiken tijdens de workshop. De DISCoveryMAP is een landkaart met daarop het DISC landschap. Op de kaart zijn de DISC-stijlen in herkenbare termen uitgewerkt. Zo vind je in het I-kwadrant van de kaart de bergen van plezier en het impulsieve bos. Reden is dat iemand met een I-stijl onbevangen is en houdt van een goede sfeer en gezelligheid. In het C-kwadrant op de kaart vind je de excellente eilanden en de originele ideeën baai. Reden: iemand met een C-stijl is over het algemeen accuraat en analytisch. 

Door met je team op en rond de kaart te staan en aan de hand van vragen meer te weten te komen over de verschillende stijlen leren teamleden elkaar snel beter kennen. 

Reacties als "oh nu begrijp ik waarom ik liever op een rustige plek werk" of "hé....nu begrijp ik waarom jij meer tijd nodig hebt om in te stemmen met een nieuw voorstel" zijn dan ook veel gehoorde reacties.
Het resultaat! Meer begrip en betere communicatie binnen teams!