Tijd voor teamcoaching?

 

De samenwerking gaat niet goed, de communicatie stokt, u hebt samen een mooi plan gemaakt maar resultaten blijven achter.  Dat terwijl u weet dat als u de individuele talenten van het team bij elkaar optelt er potentieel meer te bereiken is.  Zonde van de verspilling van menselijk kapitaal en dus, tijd voor teamcoaching!

 

IJsberg.jpg

Van teamstilstand naar teamontwikkeling. 

Het gaat bij het coachen van teams over het laten ontstaan van beweging vanuit het team zelf. Ik laat teams inzien dat zij samen verantwoordelijk zijn voor succes. 

Ik draag als coach geen oplossingen aan maar help het team ervaren welke (vaak onbewuste) patronen ervoor zorgen dat, dat wat het team niet wil toch in stand wordt gehouden.

Voor verandering met een blijvend resultaat en nieuwe energie is het noodzakelijk af te dalen naar de onbewuste opvattingen en drijfveren van een team.

Het is net als bij een IJsberg. Dat wat je ziet van de berg zit boven de waterlijn en dat is véél minder dan wat er onder de waterlijn zit. Anders gezegd; ik kijk als coach naar het gedrag (boven de waterlijn) maar ga ook opzoek naar overtuigingen, opvattingen, drijfveren en motieven die de gewenste verandering of groei in de weg staan. Daarvoor duik ik samen met het team onder de waterlijn. 

Wilt u weten of ik uw  team verder kan helpen neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 Testimonials

Met bewondering hebben we ervaren wat een belangrijke bijdrage jij hebt geleverd in het doorbreken van onze werkwijze. Namens ons allen en in het bijzonder namens mij heel er veel dank hiervoor.
— Een bedrijfseigenaar
Patricia is betrokken, enthousiast en mensgericht. Ik werk heel fijn met Patricia samen om mooie en verdiepende programma’s aan te bieden aan hardwerkende ondernemers in de fruitteelt.

Ondernemers die met hun deelname niet alleen zichzelf verder ontwikkelen als ondernemer, maar ook hun bedrijf (weer) toekomstbestendig maken.

Naast onze samenwerking in deze programma’s coacht Patricia ook met succes mensen en teams om een gewenste (gedrags)verandering te begeleiden.

Patricia kan mensen goed lezen en ziet haarfijn wat nodig is om een bepaald inzicht of verandering teweeg te brengen.

Zoek je een goede coach voor jezelf, je team(s) of heb je een interim opdracht om een bepaalde transitie teweeg te brengen? Dan kan ik Patricia zeker aanraden!
— Emile Langerak, eigenaar Ondernemerschap Academy
Als  Q4Profiles  DISC consultant help ik mensen meer inzicht in zichzelf te krijgen behulp van het DISC Persoonlijke Stijl profiel. De kracht van het profiel is dat het bewuste en onbewuste drijfveren helder weergeeft. Aan de hand van het profiel leert u bijvoorbeeld herkennen wat een stress situatie betekent voor uw handelen. Ik zet DISC graag in bij het coachen van teams om teamleden inzicht te geven in elkaars drijfveren.

Als Q4Profiles DISC consultant help ik mensen meer inzicht in zichzelf te krijgen behulp van het DISC Persoonlijke Stijl profiel. De kracht van het profiel is dat het bewuste en onbewuste drijfveren helder weergeeft.
Aan de hand van het profiel leert u bijvoorbeeld herkennen wat een stress situatie betekent voor uw handelen. Ik zet DISC graag in bij het coachen van teams om teamleden inzicht te geven in elkaars drijfveren.