Introductieworkshop verbindende communicatie
Feb
6
1:00 PM13:00

Introductieworkshop verbindende communicatie

Wil je beter worden in het voeren van lastige gesprekken?
Dan is deze workshop iets voor jou! 

We leggen we je de 4 stappen van verbindende communicatie ofwel geweldloze communicatie uit.
Ook ga je oefenen met situaties uit je eigen praktijk.
Het resultaat? meer begrip, minder ergernis en minder energieverlies. 

Toelichting: 
Regelmatig krijgen wij de vraag hoe kan ik beter omgaan met minder gemotiveerde collega's, weerstand op de werkvloer of ongewenst gedrag. Stuk voor stuk lastige situaties waar onnodig veel tijd en energie in verloren gaat.
Als we inzoomen op voorbeelden merken we dat dergelijke situaties vaak ontstaan omdat aannames over en weer snel gemaakt zijn of een oordeel snel gegeven is.
Het is voor bijna iedereen lastig om in moeilijke situaties neutraal te blijven en tot de kern door te dringen van wat er écht speelt. Wat er écht speelt wordt namelijk vaak niet gezegd maar is onderhuids wel voelbaar. 

Wij helpen je om op basis van feitelijke waarnemingen een gesprek te beginnen over die dingen die je lastig vindt om te bespreken. Vervolgens dagen wij je uit te zeggen wat je bij de situatie voelt (wat je raakt) en wat je écht zou willen. Zonder oordeel! Een hulpmiddel daarbij zijn de stappen van verbindende communicatie.

Prijs p.p.   : € 100,- excl. 21% BTW
                   inclusief catering en materialen.

Locatie     : Een mooie locatie in de gemeente Nieuwkoop

Aanmelden: stuur een berichtje via de contactpagina. 

View Event →
Startersdag Alphen aan den Rijn
Dec
3
5:30 PM17:30

Startersdag Alphen aan den Rijn

Op maandag 3 december organiseert Startersdagen.com de Startersdag in Alphen aan den Rijn. Ik ben daar samen met Daphne Lie aanwezig om ons programma “Start met Groei” te promoten. Dus wil je daar meer over weten? Kom langs. De toegang is gratis.

Je kunt alvast oriënteren op ons programma via deze link.

Wil je meer informatie over het programma van de startersdag van 3 december of wil je jezelf aanmelden klik dan hier.

Keynote speaker Mark Tuitert

Olympisch kampioen schaatsen Mark Tuitert spreekt deze avond gepassioneerd over ‘dromen’ en ‘sterker worden door tegenslagen’. Mark stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Hij greep de kans om zijn talenten op ander gebied in te zetten. Na afronding van zijn opleiding ‘Sport, Business en Leadership’ stortte hij zich vol op het ondernemerschap. Hij weet als geen ander hoe het is om keuzes (durven) te maken en je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Hoe hij een druk privéleven met een succesvol zakenleven combineert, vertelt Mark je graag tijdens zijn presentatie.

Waarom naar de Startersdag Alphen aan den Rijn?

Welke starter ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, de startersdag in Alphen aan den Rijn zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden binnen iedere fase van het jonge ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook aan voor de startersdag!

(bronvermelding: www.startersdagen.com)

View Event →
Informatiebijeenkomst programma Start met Groei.
Feb
6
7:30 PM19:30

Informatiebijeenkomst programma Start met Groei.

Zelfstandig ondernemerschap vraagt meer kennis en vaardigheden dan alleen passie voor een bepaald vakgebied. Ondernemen is een spel en doet continu een beroep op creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Om dit spel succesvol te spelen is het van belang dat de speler zichzelf goed kent, de spelregels bekend zijn en de score gemeten kan worden. Er zijn vele coaches, trainingen en opleidingen die zich richten op ondernemers. Deze zijn vaak gefocust op één facet van het ondernemerschap.
Start met Groei biedt een allround ondernemerschapsopleiding voor recent gestarte ondernemers die toe zijn aan de next step.

De kracht en effectiviteit van de opleiding ligt in de veelzijdigheid van de opleiding.
De training wordt gegeven door ervaren ondernemers en is opgebouwd uit inspirerende bijeenkomsten, een online activatie- en motivatie-platform waarin informatie en opdrachten worden gedeeld en individuele coaching voor iedere deelnemer. 

Wat levert start met groei op voor een ondernemer? Start met groei biedt gestarte ondernemers zakelijke en persoonlijke groei waarmee zij de next step kunnen zetten in het ondernemerschap door het bieden van een intensief programma dat bestaat uit: masterclasses, opdrachten, waardevol lesmateriaal, intervisie, on- en offline coaching en netwerken. 

Meer weten? Meld je dan aan voor de  gratis informatieavond op 6 februari van 19.30u tot 22.00.  Dit kan door een bericht te sturen via de contactpagina op deze website. 

Meer informatie is ook te vinden op de website van start met groei

View Event →
Gratis Workshop! Van conflict naar oplossing!  “tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten”
Jan
17
2:30 PM14:30

Gratis Workshop! Van conflict naar oplossing!  “tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten”

Gratis Workshop! Van conflict naar oplossing!  “tips en tools om in 2018 beter om te gaan met conflicten”

In moderne organisaties met flexibele arbeidsomstandigheden, een diversiteit aan culturen en een sterkere nadruk op zelfsturing komen conflicten helaas nog steeds voor. Onderzoek toont aan dat managers gemiddeld 20% van hun tijd besteden aan het oplossen van conflicten. Conflicten kosten niet alleen tijd, ze zorgen ook voor ontevreden medewerkers en dragen zeker niet bij aan een goed bedrijfsresultaat.

Wat de daadwerkelijke gevolgen zijn van conflicten hangt sterk af van de wijze waarop medewerkers met een conflict omgaan. In de gratis workshop die ik op 17 januari 2018 van 14.30u tot ca. 17.00u samen met Sandra van Loenen organiseer bij Hijdra.com  krijg je bruikbare tips om vanaf nu beter om te gaan met conflicten.

In de workshop leer je welke fases een conflict kent en laten wij je ervaren hoe je met behulp van eenvoudige stappen in een gesprek in verbinding blijft met elkaar en escalatie kunt voorkomen.

View Event →