"Alles is mogelijk, als je maar durft." - J.K. Rowling

Het einde van het jaar is in zicht. Normaal gesproken ben ik meer van vooruitkijken dan van terugblikken. Omdat mijn bedrijf nu bijna 5 jaar bestaat en omdat ik mijn ervaring graag wil gaan delen met andere ondernemers maak ik een uitzondering.

Ik neem je mee naar de winter van 2013. Het bedrijf waar ik werkte ging een andere koers varen en ik wist intuïtief dat ik daar als persoon geen onderdeel vanuit wilde maken. De nieuwe koers was goed maar ik had op dat moment niet de energie om er nog vol tegenaan te gaan. Maar wat dan wel? Ik was 45 en ambitieus. Ik nam een coach in de armen die mij aan de hand van een zogenaamd DISC profiel liet inzien dat mijn intuïtie klopte. Het roer moest om! Maar durfde ik dat wel?

Read More

Wil jij ook jouw jakhals temmen en leren om te communiceren als een giraf?

Die vraag moet ik natuurlijk even toelichten. Ik ben al een tijdje bezig met geweldloze communicatie. In deze vorm van communicatie staat de jakhals symbool voor de taal en manier van communiceren die mensen uit elkaar drijft.. De jakhals vertegenwoordigt aannames en oordelen die jij en ik over van alles en nog wat hebben. Die aannames en oordelen kunnen ervoor zorgen dat meningsverschillen uit de hand lopen tot een lastig op te lossen conflict.
​​​​​​​De giraf is in geweldloze communicatie het symbool voor verbindend communiceren. De giraf is namelijk het de landdier met het grootste hart. Het dier staat met zijn grote hart symbool voor empathie en is lang genoeg om over de oordelen heen te stappen.

Read More

Reflecteer en leer

Hoe vaak neem jij de tijd om stil te staan bij successen of dingen die aandacht vragen? Vaak gunnen we onszelf die tijd niet en laten we ons meeslepen door dagelijkse hectiek. Daarom vraag ik als teamcoach aan mensen om regelmatig tijd te besteden aan reflectie. Reflectie is een gestructureerde manier om ervaringen te begrijpen, te analyseren en er betekenis aan te geven door figuurlijk in de spiegel te kijken. 

Read More

Het geheim van teamcoaching

Als teamcoach werk ik regelmatig samen met Sandra van Loenen. Onderstaand blog staat in onze nieuwsbrief van februari

Tijdens een intakegesprek krijgen we regelmatig een algemeen "probleem" voorgelegd. Bijvoorbeeld een directeur die zegt: "De samenwerking loopt niet lekker". Om daar gelijk achteraan te zeggen: "Ik heb het al heel vaak besproken met mijn team en ze zijn het met mij eens maar vervolgens verandert er niets".  

Read More

Ik wens je een mooi en conflictloos nieuw jaar

Het nieuwe jaar 2018 komt er weer bijna aan, of is misschien net begonnen als je dit leest. Traditiegetrouw is dit de periode om goede voornemens te maken en mooie wensen uit te spreken. Mijn wens voor het nieuwe jaar is dat mensen beter om kunnen gaan met (dreigende) conflicten. Als iedereen daar in zijn of haar eigen omgeving, thuis, op het werk of op de sportclub mee begint dan ziet de wereld er gelijk al een stuk beter uit. Ook al zijn de wereldwijde conflicten daarmee nog niet opgelost. Klinkt dat hoogdravend? Ik vind van niet, want ook voor wereldvrede geldt begin klein en denk groot.

Read More

Maak kennis met "De kracht van kleur bekennen"!

Samen kom je verder dan alleen is één van mijn motto's. Dat is één van de redenen waarom ik teamcoach ben geworden en waarom ik werk met DISC.

DISC beschrijft vier fundamentele temperamenten die ieder mens in meer of mindere mate in zich heeft. De verschillende temperamenten samen vormen jouw unieke karakter. DISC plaatst mensen niet in een hokje. Wel helpt DISC om jezelf nog beter te leren kennen en om anderen beter in te kunnen schatten. Als je beter weet wat jijzelf en anderen in jouw team nodig hebben om beter samen te kunnen werken ontstaat al snel een betere sfeer en meer productiviteit. DISC is daarom uitermate geschikt om in te zetten bij het coachen van teams.  Het resultaat! Meer begrip en betere communicatie binnen teams!

Read More